Nieuwsbericht
Volgende wedstrijd

zaterdag 2 juni: toernooi in Opeinde. Aanvang 12.40 uur. Einde 15.00 uur. Vertrek: 11.15 uur. V...

B1 Portaal

Laatste nieuws
Sat 09 Jun
B1 wint toernooi Zuidhorn

Zowel de A1, B1 en B2 waren vanmiddag actief bij het toernooi in Zuidhorn. Met een beperkt aantal sp...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

ONR B1 - Noordwolde B1

Mon 26 Feb, 21:39

Na de deceptie tegen Zuidhorn was ONR weer volop geconcentreerd richting de volgende wedstrijd, misschien wel de belangrijkste van het seizoen. Er zou in eerste instantie worden aan getreden in een 4-4-2 formatie, maar nadat assistent-coach en tevens luistervink Klaas opving dat Noordwolde 3-4-3 ging spelen was er een tactische omzet van Coach/trainer Mark. ONR zou nu 4-5-1 gaan spelen, de opstelling(van links naar rechts) was dan als volgt:

Keeper: Marten Blommers

Verdediging: Bram Baas, Marco Fokkema, Larissa v. Essen, Jakko Jager

Middenveld(verdedigend): Jeroen Westra, Erik Kloosterman(c)

Middenveld(aanvallend) :  Erwin Drupsteen, Tim vd. Meulen, Henrike Steendam

Aanval: Marnix Rodenboog

De wedstrijd ving aan. De oranjehemden hadden elkaar belooft nu wel te strijden in tegenstelling tot de week hiervoor en dat deden ze vanaf minuut 1. na ong. 5 minuten was er een overtreding rond het middenveld en Marco plaatste zich achter de bal. Met een heerlijke trap bereikte hij spits Marnix en die kopt de bal net voor de keeper weg de goal in: 1-0! Wat een overheerlijke start. ONR raakte de grip een beetje kwijt, Erik had, zeker in het begin, wat problemen met positie kiezen. Dat werd uiteindelijk 1 keer fataal: een bal vanaf het middenveld richting de man waar Erik bij had moeten staan wordt gelukkig niet goed aangenomen en de bal kan tot corner verwerkt worden. Maar standaardsituaties zijn duidelijk de zwakte van ONR en dat bleek: er volgde een prachtige goal, 1-1…bijzonderheid van de goal: het was een magistrale kopbal perfect in de kruising van, jawel, Jakko. Helaas, niks aan te doen. Gewoon weer oppakken. Daar had ONR even wat moeite mee en de rust kwam niet ongewenst. In de rust in eerste instantie geen omzettingen. ONR begon weer vlammend maar gaven af en toe toch wel wat kansjes weg, maar hielp zelf ook een aantal kansen om zeep. Na ong. 5 minuten in de 2e helft was de eerste wissel een feit: Willem voor Erwin. Willem werd samen met Marnix aanvallendste man en Tim ging naar linkshalf. Dit zorgde voor nog meer onrust bij Noordwolde en ONR bleef maar drukken. Dit ook door de goede momenten van doorschuiven van Jeroen. ONR speelde echt goed en creëerde veel kansjes. Erik schoot nog een keer vlak over, Marnix was soms iets te gehaast. En dan: vrije trap rand 16 meter…Marco loopt naar voren om de bal te nemen, legt de bal neer en….een verschrikkelijk slechte trap door het midden, maar op 1 of andere manier kon de keeper er niet bij, dus wie maalt er om? 2-1!!!!! Zal het geluk nu een keer aan de oranje zijde staan? Of zoals de scheidsrechter de b1 noemde: aan de zijde van het jonge oranje…het werd in de laatste minuten krap aan, Erik fungeerde bijna als 2e laatste man, iedereen bleef achterin hangen, iedereen was kapot. Hierdoor gaven we nog een aantal grote kansen weg, maar mede door het goede keeperswerk van Marten en het goede opletten van Marco, Bram, Jakko en Larissa achterin werd er verder niks weggegeven. Op het middenveld waren Henrike en Tim ijzersterk en voorin waren Marnix en Willem levensgevaarlijk. En dan: de “sportieve” wedstrijd eindigde in het voordeel van ONR, eindelijk van de degradatie plek af!!! Wa teen opluchting op het veld. Er werd echt gestreden voor elkaar, er werd goed gecombineerd, soms iets te veel nageschopt maar dat is niet van toepassing: ONR WINT!!!